» Nieuw Jeugd & Jongeren Rode Kruis in het Westerkwartier
In het Westerkwartier is nu het Jeugd Rode Kruis actief, willen jullie ook weten hoe of wat, kijk hier eens rond.

Het Nederlandse Rode Kruis herken je misschien wel van reclamespotjes op de televisie of misschien heb je wel eens mensen van het Nederlandse Rode Kruis gezien (of misschien zelfs nodig gehad).
Ook in de regio van het Westerkwartier is het Nederlandse Rode Kruis volop actief in beweging. Zo zijn we ook actief aanwezig bij de diverse evenementen die worden gehouden in het Westerkwartier, zoals o.a. bij braderieën, wielerwedstrijden, avondvierdaagsen, popfestivals en andere gebeurtenissen.
Het Westerkwartier beschikt over 2 Rode Kruis colonnes, namelijk in Zuidhorn en Leek die diensten draaien, in het gebied van de afdeling en verder worden we ook wel gevraagd door de afdeling Groningen en Haren en de andere grote evenementen die elders in de provincie worden gehouden.
Maar vanuit de colonne van Zuidhorn zijn we nu ook gestart met het oprichten van een Jeugd&Jongeren afdeling van het Rode Kruis in het Westerkwartier.
De start is hoopvol want de eerste aanmeldingen zijn reeds binnen en wij gaan er dan ook van uit dat we straks met een gezellige groep van start gaan.
Iedereen tussen de 11 jaar en … jaar kan als vrijwilliger lid bij ons worden van het Rode Kruis.
Natuurlijk is het niet alleen maar serieus; jullie hebben immers weekend en dan gelden er géén schoolregels en moet je het echt naar je zin hebben. Een beetje discipline hoort er wel bij, het wordt zo lastig lesgeven anders.
Eigenlijk kun je onze jeugdgroep zien als een vriendenclub; iedereen is welkom en iedereen is gelijk. Samen staan we voor dezelfde zaak n.l. een leuke vrijdagavond waarin je leert, lacht, huilt en praat met als belangrijkste leidraad; de grondbeginselen van het Rode Kruis.
Een aantal keren per jaar organiseren we ook iets ontspannends, een dagje uit of een kijkje in de keuken bij een andere organisatie (bijvoorbeeld de Brandweer, Politie of Ambulance).

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Hulpverlener worden?

  • “Dus aarzel niet, meld je aan als je een held bent”

Lesavond Jeugd

  • Vrijdagsavonds (uitgezonderd de vakanties)

Lestijden

  • van 19.00 - 21.00 uur

Waar?

  • Boslaan 10a 9801 HG Zuidhorn

Rode Kruis Groningen

Wij hebben jou nodig!!  • “Dus aarzel niet, meld je aan als je een held bent”

Thuiskapster nodig?

  • *Mobiele Thuiskapster MiMiCa* 06 - 30 894 894

Copyright 2002-2019